Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2012.06.04

René Steenmetz nestelt zich in Europese Clio top


Tijdens de prestigieuze World Series by Renault vond afgelopen weekend op het circuit van Spa-francorchamps de openingsrace van de Eurocup Clio plaats.

Met een vol startveld van 29 deelnemers waaronder alle Clio top-rijders uit ondermeer Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, Ierland, Roemenië, Zwitserland, België en Nederland is het niveau van de Eurocup Clio coureurs dit seizoen extreem hoog en de onderlinge competitie uitermate close. 


Voor de Eurocup verzorgt Madeno Racing de volledige preparatie en het track support van de 3 Oranjedak race Clio’s bestuurd door René Steenmetz (NL), Ruud Steenmetz (NL) en Stephan Polderman (BE).

Door de zeer kleine onderlinge verschillen in ronde tijden tijdens de twee vrije trainingen werd al meteen duidelijk dat de kwalificatie uiterst spannend zou worden. 


Kwalificatie:
Ondanks een keurige en veelbelovende 11e en 14e plaats tijdens de 2e vrije training verliep de kwalificatie voor Ruud Steenmetz en Stephan Polderman niet geheel volgens plan, door een klein uitstapje naast de baan tijdens het “slipstreamen” kwamen beiden helaas niet verder dan een teleurstellende 21e en 19e startplaats voor race 1. en een 19e en 21 startpositie voor race 2.

René Steenmetz daarentegen realiseerde in zijn flying lap een geweldig mooie 7e startpositie op de grid voor race 1. op slechts +0.557 sec. vanaf de 2.48.380 pole position tijd. Voor race 2. verwierf René Steenmetz een 15e startplaats op +0.943 sec van pole position.

Dat de competitie dit seizoen van erg hoog niveau is in de Europese Clio cup blijkt wel uit de kwalificatie tijden waarbij maar liefst 17 rijders binnen 1 seconde kwalificeerden op het 7 kilometer lange circuit van 
Spa-francorchamps.

Race 1.
Onder droge en zonnige omstandigheden vond op zaterdagmiddag op het legendarische circuit van Spa in de Ardennen de eerste race van dit Eurocup seizoen plaats. René Steenmetz had een goede start en meteen aansluiting met de kopgroep, na diverse spannende gevechten, inhaalacties en een slimme race-strategie troefde hij op meesterlijke wijze beide Italiaanse Clio cup kampioenen Lenzotti en Di Luca af om zich vervolgens op een schitterende 6e positie algemeen te midden in de top van Europees snelste Clio cup coureurs te finishen.

Oranjedak coureur Ruud Steenmetz ging het wat minder goed af, na een sublieme eerste ronde waarbij Ruud was opgeklommen van de 21e naar de 15e positie maakte een noodzakelijke uitwijkmanoeuvre een abrupt einde aan zijn inhaalrace met een DNF als gevolg. Teamgenoot Stephan Polderman reedt een sterke race en wist zich op te werken van een 19e positie naar een 14e plaats algemeen.

  Race 2.
  Een race-weekend in de Ardennen zonder regen is
  nauwelijks denkbaar, de weersomstandigheden op de 
  zondagmorgen voorspelde dan ook een volledige 
  WET- Race voor de 2e confrontatie op de zondagmiddag. 
  Kort voor aanvang van de tweede race zijn alle drie de 
  Oranjedak auto’s door de Madeno Racing technici razendsnel van een volledige natweer setup voorzien. Om veiligheidsredenen vond de eerste ronde en de start van de race plaats achter de safety-car. Onder uiterst moeilijke omstandigheden reden alle drie de Oranjedak coureurs een uitermate gedisciplineerde wedstrijd en waren door een perfecte afstelling van de race-Clio’s in staat top-tijden te rijden waarbij de performance van de race Clio’s tot aan de finish uiterst constant bleef zodat alle drie de coureurs (René Steenmetz 10e, Ruud Steenmetz 13e, Stephan Polderman 14e) een keurige top 15 plaats in één van Europa’s meest competitieve merkencompetities wisten te realiseren.

De volgende Eurocup Clio meeting zal plaatsvinden tijdens de World Series by Renault op het GP circuit van de Nürburgring in de Eifel in het eerste weekend van juli.


« back