Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2012.05.20

Ruud Steenmetz sterk in de Eifel


Na de Paasrace’s op het circuit van Zandvoort kregen de deelnemers van de Dutch Clio cup afgelopen weekend een geheel andere uitdaging voorgeschoteld. De derde wedstrijd van de zwaar bevochten merkencup werd dit weekend samen met de deelnemers van de Clio cup Bohemia verreden op de Nürburgring, en dan ook nog eens niet alleen het GP-circuit maar aaneengeschakeld tevens de alom gevreesde Nordschleife ... ‘de groene hel’  met zijn ruim 25 kilometer lengte en het ontelbare aantal bochten is iedere ronde zelfs voor de meest ervaren Nordschleife specialisten een ultieme uitdaging.

Vrije training : 
Zowel Ruud en René Steenmetz als ook Arthur Tjon kenden op de donderdag namiddag een probleemloze vrije training, waarna alle verkregen data en baankennis nogmaals uitvoerig kon worden geanalyseerd als voorbereiding op de kwalificatie en race.

Kwalificatie :
Onder droge omstandigheden maar met een opdrogende baan van de in de nacht gevallen regen vond op vrijdagmorgen vroeg de kwalificatie plaats. Ruud Steenmetz kende een prima kwalificatie en zette zijn Oranjedak cup Clio op een keurige 5e plaats op de grid. René Steenmetz was eveneens uitermate snel onderweg tijdens de kwalificatie maar een klein uitstapje naast de baan in zijn laatste en snelste ronde koste hem een top 5 klassering. Desondanks wist René toch nog een 9e startplaats voor de race te realiseren. Arthur Tjon had door een probleem met de potentiometer van zijn versnellingsbak een moeizame kwalificatie en kon hierdoor in het laatste deel van de kwalificatie geen top tijd meer neerzetten en realiseerde een 17e startplaats voor de race. Jeroen Bleekemolen eiste de pole position voor zich op door als enige de laatste ronde op slicks een snelle tijd neer te zetten.

uitslag kwalificatie :
1. Jeroen Bleekemolen 10.58.130
2. Sebastiaan Bleekemolen 11.09.109
3. Marcel Dekker 11.13.868
4. Edgar vd Ende 11.16.268
5. Ruud Steenmetz 11.18.579
6. Jan Muys 11.19.150
7. Robert van den Berg 11.19.362
8. Melvin de Groot 11.21.454
9. René Steenmetz 11.25.391
10. Marcel Duits 11.30.917
17. Arthur Tjon 12.882.00


Race.
De race op zaterdag vond plaats over 4 volledige ronden GP-circuit & Nordschleife met een totaal van ruim 100 race-kilometers.
Ruud Steenmetz had een goede start en was uitermate snel onderweg, in de tweede ronde passeerde Ruud zowel Edgar vd Ende als ook Marcel Dekker en reedt een fantastische race met diverse gevechten voor in het veld waarbij hij alleen de vanaf P11. opstormende en uiterst “wild” rijdende Niels Langeveld voor moest laten gaan en bracht de Oranjedak Clio na een zware race op een hele mooie 4e plaats aan de finish.
René Steenmetz had eveneens een goede start maar werd op de Nordschleife lange tijd opgehouden en afgeblokt door Melvin de Groot waardoor René de aansluiting met de kop van het veld verloor. Desondanks wist René op een 9e plaats binnen de top 10 te finishen en zo de schade voor het overall kampioenschap beperkt weten te houden. Arthur Tjon kende eveneens een zware race met diverse gevechten in het middenveld en wist door een perfecte afstelling van zijn race Clio en een gedegen wedstrijd een 14e plaats in het middenveld te realiseren.

Uitslag race :
1. Jeroen Bleekemolen
2. Sebastiaan Bleekemolen
3. Niels Langeveld
4. Ruud Steenmetz
5. Jan Muys
6. Marcel Dekker
7. Robert van den Berg
8. Edgar van der Ende
9. René Steenmetz
10. Melvin de Groot
14. Arthur Tjon


« back