Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2012.04.22

Podium tijdens openingsrace Supercar Challenge-debuut


Het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge is afgelopen weekend op het circuit van Zolder in België van start gegaan. 

Na de vrije training op de vrijdagmorgen was het zaak voor de equipe Stephan Polderman & René Steenmetz om tijdens de kwalificatie een goede startpositie voor de eerste race van het Supercarchallenge seizoen te verwerven.

Met een startveld van bijna 40 race-auto’s blijkt het voor de rijders een hele uitdaging om één snelle vrije ronde zonder verkeer te rijden tijdens de kwalificatie van de Supercarchallenge. 

Met de ultrasnelle door Madeno Racing geprepareerde Clio Renault Sport MR24 realiseerden Polderman/Steenmetz een keurige 2e startpositie in de Sport II klasse net achter de Lotus Exige van Rutgers/Adams.

Race 1. 
Na een goede start maakte Stephan Polderman een klein foutje en verloor hierdoor een groot aantal plaatsen in het startveld. Polderman herstelde snel en na een sterke inhaalrace en uitstekende pitstop van de beide Clio coureurs was teamgenoot Steenmetz in staat de Clio MR24 op een keurige 4e plaats aan de finish te brengen. 
Race 2. Naar aanleiding van de geweldige performance en rondetijden tijdens race 1. is de
Equipe Polderman/Steenmetz op verzoek van de Supercarchallenge organisatie race 2 in de hogere Sport I-divisie gestart.

De Supercarchallenge mocht het gehele weekend van geluk spreken aangaande de weersomstandigheden. Het regende namelijk regelmatig op circuit Zolder, maar ook deze race van de SCC werd onder droge omstandigheden verreden waarbij Stephan Polderman de start van race 2 voor zijn rekening nam.

Door diverse incidenten besloot de wedstrijdleiding na de eerste ronde kortstondig de safety-car de baan op te laten komen zodat diverse auto’s konden worden weggesleept en het veld worden geneutraliseerd. Na de safety-car periode volgende een spannende race met diverse positie wisselingen in de Sport I-divisie. 


Na de pitstops was de top drie flink gewijzigd:
Harold Wisselink (Lotus Exige) was namelijk op de eerste positie komen te liggen, met daarachter René Steenmetz (Clio MR24) en Eric van den Munckhof (Ford Focus Sport). Guillaume Schulz (Lotus Exige) volgde op de vierde positie. Wisselink was goed onderweg, maar na de pitstops bleek dat zijn pitstop te kort was geweest. Wisselink kreeg dus een drive-through en viel hierdoor terug tot de vijfde positie, achter Michael Verhagen (Honda S2000). 


In de laatste ronden ontstond er een spannend gevecht tussen René Steenmetz, Guillaume Schulz en Eric van den Munckhof. Steenmetz en Schulz wisselden een keer van positie, en Schulz stond die eerste positie in de slotfase niet meer af.
Stephan Polderman & René Steenmetz eindigden op de tweede positie, met daarachter Eric van den Munckhof op positie drie en Michael Verhagen op plaats vier.


« back