Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2012.04.10

Paasraces: dubbel podium tijdens seizoensopener


Traditiegetrouw vormen de Paasraces de start van het nieuwe nationale autosportseizoen. Ook voor de Dutch Clio Cup is het de aftrap van het nieuwe seizoen en het lijkt dit jaar spannender dan ooit te worden. Met een startveld van 26 Clio RS cup-versies, de spannendste en meest competitieve klasse van de nationale autosport.

Naast een uitgebreid pré-season testprogramma werden de donderdag en vrijdag voorafgaand aan het Paasweekend door Madeno Racing gebruikt om de laatste set-up afstellingen van de Clio cup auto’s volledig te optimaliseren naar de individuele wens van de rijders.

De Qualifying op zaterdag vond plaats op een droge baan maar op uitermate koud asfalt, waardoor de rijders moeite hadden in het verkrijgen van de juiste temperatuur in met name de achterbanden. Ruud en René Steenmetz realiseerden in de korte kwalificatie tijd van slechts 20 minuten een mooie 4e en 5e startpositie voor Race 1 terwijl Ruud Steenmetz een 3e startpositie en René Steenmetz een 6e startplaats op de grid voor Race 2 voor zich opeiste. Na 4 jaar maakte tevens Artjur Tjon zijn rentree in de Dutch Clio Cup en had duidelijk meer moeite met het verkrijgen van de juiste temperatuur in zijn achterbanden en het realiseren van snelle ronde tijden op het koude asfalt.


Race 1
Al direct vanaf de start maakten Ruud en René Steenmetz duidelijk voor de leiding te willen gaan. Middels een perfecte start reed René Steenmetz bij het doven van de lichten meteen naar de tweede positie en kreeg al snel zijn zoon en Oranjedak- teamgenoot Ruud op zijn achterbumper. De ruim 19.000 toeschouwers zagen een spectaculaire Clio cup race met talloze adembenemende gevechten en de beide door Madeno Racing geprepareerde Oranjedak race-Clio’s in de kop van het veld. Na een langdurig gevecht wist regerend Clio cup kampioen Sebastiaan Bleekemolen de derde positie van Ruud Steenmetz te veroveren. De leiding was ondertussen nog altijd in handen van Niels Langeveld met René Steenmetz op een fraaie 2e positie. Sebastiaan Bleekemolen reed met nog 10 minuten te gaan op 1.5 sec. van René Steenmetz , welke zijn 2e positie tot in de laatste ronde op magistrale wijze verdedigde. In de allerlaatste ronde wist de snelle kampioen middels een gewaagde inhaalactie nipt naar de tweede positie te komen. Arthur Tjon kende een goede start maar een minder goed verloop van de wedstrijd en was door kontact met een andere deelnemer genoodzaakt de race vanaf positie 17 te staken.


  Uitslag Race 1
  1. Niels Langeveld (Certainty)
  2. Seb. Bleekemolen (team Bleekemolen)
  3. René Steenmetz (Madeno Racing)
  4. Ruud Steenmetz (Madeno Racing)
  DNF. Arthur Tjon (Madeno Racing) 


Race 2
Met een flinke spray door de natte baanomstandigheden gingen de 26 race-Clio’s aan het begin van de middag van start voor hun tweede race van het seizoen. De eerste positie wisselingen vonden plaats op de derde plek. Ruud Steenmetz werd door Ronald Morien in de Gerlach bocht op het natte gras naast het asfalt gedreven, maakte bij terugkomst op de baan een klein foutje wat hem uiteindelijk erg veel positie’s kostte. René Steenmetz profiteerde hier heel handig van en pakte meteen de 3e positie over. Met een ontketende Marcel Dekker en Ronald Morien op de plaatsen vier en vijf direct achter zich reedt René Steenmetz wederom een uitstekende race en wist tot aan de finish de uiterst snelle en geroutineerde Clio cup coureurs Dekker en Morien op professionele en overtuigende wijze achter zich te houden. In zijn opmars maakte Ruud Steenmetz in zijn enthousiasme een remfout op het eind van het rechte stuk wat hem op een bezoek in de grindbak van de Tarzan bocht kwam te staan. Arthur Tjon kende bij zijn rentree een teleurstellend eerste race-weekend en was genoodzaakt door een kontact met Martin de Klein met een lekke band de pits op te zoeken.


  Uitslag Race 2
  1. Niels Langeveld (Certainty)
  2. Seb. Bleekemolen (team Bleekemolen)
  3. René Steenmetz (Madeno Racing)
  DNF Ruud Steenmetz (Madeno Racing)
  DNF Arthur Tjon (Madeno Racing) 


Met een dubbel-podium en twee uitermate sterk gereden race’s voor René Steenmetz en een mooie 
4e plaats in de eerste race voor Ruud Steenmetz kenden beide Oranjedak coureurs een veelbelovende seizoensopener in het Dutch Clio cup 2012 kampioenschap.


« back