Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2012.03.04

WEK final4 : Hattrick voor Steenmetz


René Steenmetz en Stephan Polderman hebben afgelopen weekend op het circuit van Zandvoort tijdens de Final4,
de finale race van het Winter Endurance Kampioenschap de
overall titel Divisie III (2ltr klasse) 2011/2012 gewonnen.

Voor René Steenmetz is dit zijn 3e overwinning op rij met de uiterst competitieve door Madeno Racing geprepareerde
Renault Sport Endurance Clio MR24.

Nadat de talentvolle Ruud Steenmetz de voorlaatste wedstrijd op formidabele wijze de afwezige Stephan Polderman verving was de Madeno Racing Clio MR24 tijdens de finale race weer in handen van de equipe Stephan Polderman & René Steenmetz.

Magistrale kwalificatie:
met een snel opdrogende baan was het Stephan Polderman die vroeg in de morgen tijdens de kwalificatie op een uitermate behoedzame wijze de Dunlop Slick banden op de juiste werktemperatuur bracht waarna teamgenoot René Steenmetz tijdens het 2e deel van de kwalificatie de pole-position in Divisie III voor het team opeiste met een magistrale kwalificatie tijd van 1.53.82
Deze super flying lap van René was tevens goed voor een 14e start positie algemeen in het veld van 34 auto’s.

Final4 Endurance Race:
Stephan Polderman nam de start en de eerste stint van de 4hr durende endurance race voor zijn rekening en bracht de Clio MR24 tijdens de eerste geplande pitstop binnen op een keurige 11e plaats algemeen.
René Steenmetz bouwde de voorsprong tijdens zijn eerste stint in Divisie III verder uit en opende eveneens de aanval op een top 10 klassering algemeen tijdens zijn eerste stint.

Na ruim 2hr in de race was het wederom Polderman die tijdens zijn 2e stint de door teamgenoot Steenmetz ingezette aanval op een top klassering verder kon gaan uitbouwen.
Na 4hr en 108 ronden bracht Steenmetz tijdens zijn laatste stint van de wedstrijd de wederom probleemloos functionerende Clio MR24 op een schitterende 7e plaats algemeen aan de finish. Equipe Polderman/Steenmetz pakten hiermee tevens de overwinning in Divisie III met maar liefst 4 ronden voorsprong op de Seat Supercopa van Vleming/Stoiber.

Met drie overwinningen op rij scoorde René Steenmetz een hattrick en pakte samen met teamgenoten Stephan Polderman en Ruud Steenmetz een schitterende Divisie III overall titel in het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) 2011/2012.


« back