Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2012.02.05

WEK 4hr race: Clio MR24 ultiem wintersport-wapen


De derde wedstrijd uit het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) is een echte “wintersport-race” geworden. Op de vrijdag voorafgaand aan de 4hr van Zandvoort werd de racepiste van Circuit Park Zandvoort bedekt door een dikke laag sneeuw.

Snel en adequaat handelen van de organisatie leverde uiteindelijk een sneeuwvrij maar eveneens een uitermate verraderlijk circuittraject op. Het asfalt was dan weliswaar sneeuwvrij maar met een asfalt temperatuur van -4 graden is het bijna onmogelijk om de vereiste temperatuur in met name de achterbanden van de competitieve race Clio te verkrijgen. Een te lage bandentemperatuur resulteert in een zeer beperkte grip van de Dunlop race-banden.

Door de nog aanwezige dikke laag sneeuw direct naast het asfalt en de ideale lijn wordt ieder klein foutje of uitstapje naast het asfalt onmiddellijk op desastreuze wijze afgestraft en zal onherroepelijk leiden tot een DNF. (did not finish)

De door Madeno Racing geprepareerde Clio Sport MR24 manifesteerde zich onder deze erbarmelijke omstandigheden in handen van de geroutineerde Clio cup coureurs René & Ruud Steenmetz als een
ultiem wintersport-wapen.

Tijdens de kwalificatie zondagmorgen vroeg realiseerde René Steenmetz een mooie 2e plaats in Divisie III (2ltr. klasse) en een schitterende 8e plaats algemeen op de startgrid voor de race. Het tweede deel van de kwalificatie werd door Ruud en het team gebruikt om een optioneel ander type banden-compound uit te testen voor de race.Klokslag 12.00h werd de start gegeven van een uiterst spannende en 4 uur lange en enerverende endurance-race. In overleg met beide coureurs verkoos het teammanagement voor een veilige en behouden race en banden-strategie voor de eerste twee uur van de race zodat de beginfase van de wedstrijd zonder al teveel risico volledig gecontroleerd kon worden.


René Steenmetz nam de start en de eerste stint voor zijn rekening, na een uitermate constante en foutloze eerste stint bracht René de Clio MR24 tijdens de eerste pitstop binnen op een schitterende 6e plaats overall. Ondanks de opkomende banden problemen en verminderde balans in de auto realiseerde Ruud een uitstekende en eveneens foutloze 2e stint.

Geheel zoals gepland werd het tweede deel van de race gekozen voor een aanvallender race- strategie en bandenkeuze waardoor beide Steenmetz racers de laatste 2hr de aanval op een top klassering konden inzetten. Na een uitermate spannend rechtstreeks duel met de Clio equipe Dekker/Muys bracht Ruud Steenmetz op overtuigende wijze de Clio MR24 na 4hr op een indrukwekkende 3e plaats algemeen aan de finish !
Met een voorsprong van 35 seconden werd tevens een schitterende 1e plaats in de Divisie III klasse behaald.

Zowel René als Ruud Steenmetz reden op uiterst professionele wijze een fantastische en foutloze race en realiseerden met de door Madeno Racing geprepareerde en wederom probleemloos functionerende
Clio MR24 hiermee de 2e klasse overwinning van dit seizoen.

Overall uitslag:

1. Tischner/Beder             BMW M3
2. Meijer/Boogaarts           Porsche GT3
3. Steenmetz/Steenmetz   Renault Sport Clio MR24 


Klasse winnaars:

Divisie I   : Tischner/Beder.  BMW M3 (108 laps)
Divisie II   : De Laat / de Prenter.  BMW 320d Modified (103 laps)
Divisie III  : René Steenmetz / Ruud Steenmetz.  Renault Sport Clio MR24 (106 laps)
Divisie IV : Duncan Huisman / Lisette Braams.  BMW 123d (102 laps)

De laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap , de Final 4 vindt plaats op zondag 4 maart op het Circuit Park Zandvoort.


« back