Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2012.01.08

Nieuwjaarsrace :
magistrale seizoensopener


Traditioneel vormt de Nieuwjaarsrace de opener van het nieuwe autosport seizoen.
Deze 4hrs endurance-race maakt deel uit van het Winter Endurance Kampioenschap 2011/2012 en is tevens de enige race in Nederland welke grotendeels in het donker wordt verreden.

De equipe René Steenmetz & Stephan Polderman komt met de door Madeno Racing geprepareerde en uiterst potente Clio RS uit in Divisie III ( klasse tot 2000 cc ).

Tijdens de kwalificatie eisten Steenmetz/Polderman met een verschil van maar liefst 3.4 sec. de pole-position in Divisie III voor zich op en positioneerden de Clio Sport op een prachtige 15e plaats algemeen op de startgrid, temidden van de snelle Divisie I & II Porsche’s en BMW’s.

Klokslag half vier in de namiddag startte het complete veld van ruim 40 auto’s voor een enerverende en loodzware 4hrs race. Middels constante en snelle rondetijden slaagde René Steenmetz erin de leiding in de Divisie III klasse uit te bouwen en de Clio Sport richting de top 10 algemeen te rijden. Na de eerste pitstop nam teammaat Stephan Polderman de 2e stint voor zijn rekening en bracht de Clio Sport binnen de top 10 algemeen. Door een probleem met de achterlichten was Polderman helaas genoodzaakt een vervroegde en ongeplande pitstop te maken, ondanks een snelle reparatie van het probleem zakte het team terug naar een 4e positie in de klasse en een 17e positie algemeen.

 Met een aangepaste race-strategie, een probleemloos  functionerende Clio Sport en een geweldige performance
 was de equipe Steenmetz/Polderman in staat het tweede gedeelte
 van de race opnieuw naar zich toe te trekken.
 Na 4hr en exact 100 ronden werd de Clio Sport op een
 indrukwekkende 7e positie algemeen en als winnaar van de
 Divisie III klasse aan de finish gebracht. 


Met de pole-position in de kwalificatie, Divisie III klasse overwinning met één ronde voorsprong, 7e plaats algemeen en 1e Renault Sport team realiseerde het Madeno Racing endurance team een uitermate sterke seizoensopener.


« back