Clio R20 by Madeno Racing

Clio R20 News

Clio R20 news
2011.11.05

Zandvoort 500, kort maar krachtig !


EuroCup Clio rijders Stephan Polderman en Rene Steenmetz hebben als equipe afgelopen zaterdag kort maar krachtig deelgenomen aan de Zandvoort 500, de traditionele openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) 

Het winterkampioenschap bestaat uit een serie van 4 endurance wedstrijden van elk 4hr.

  • 5 november 2011 Zandvoort 500
  • 8 januari 2012 Nieuwjaarsrace
  • 5 februari 2012 4hr van Zandvoort
  • 4 maart 2012 final 4
Voorafgaand aan de Zandvoort 500 heeft Rene Steenmetz op de vrijdag voor de race-dag een probleemloze shake down uitgevoerd. Voor Rene was dit tevens de eerste kennismaking met de nieuw opgebouwde endurance Clio, middels het realiseren van constante en ultra snelle ronde tijden demonstreerde Steenmetz al direct het potentieel van deze uitermate competitieve race Clio MR24.

Tijdens de kwalificatie op de zaterdagmorgen was het ook Steenmetz die met een verpletterende 3.8 sec. verschil de pole position in de 2.0 liter klasse voor zich opeiste en tevens een prachtige 14e startpositie algemeen, midden tussen de zwaardere toerwagens en krachtigere GT’s wist te realiseren.

In verband met een ongeval op de baan van een van de andere deelnemers en de hierop volgende eerste safety-car periode, kon de equipe Polderman/Steenmetz met een strategisch uitgekiende en uitstekende pitstop al in het eerste uur van de wedstrijd de leiding in de 2.0 liter klasse verder uitbouwen en zelfs opklimmen naar een 6e plaats algemeen.

Na ruim een uur in de race sloeg het noodlot echter abrupt toe en werd de equipe Polderman/Steenmetz gedwongen de race door mechanische pech vroegtijdig te beëindigen.

De preparatie werkzaamheden van de Clio MR24 zijn inmiddels in volle gang om tijdens de klassieke Nieuwjaarsrace en tevens opening van het seizoen 2012 op 8 januari a.s revanche te kunnen nemen.


« back